StormStyrka
Startsida Arbetsprover CV Fritid

Enskilda texter Texter i sammanhang Dokumentation
Text och bild Bild Redigerat

Texter i sammanhang

Kundtidning, reklambilaga, copy, webb - vad behöver du hjälp med?

Ninfo 2-07 Det är inspirerande att träffa andra företagare. Sedan 2005 har jag arbetat med näringslivsansvarige i Lerums kommun, Hans Parck. Tillsammans med honom och formgivaren Agneta Nord gör jag två gånger om året Lerum Näringslivsinformation. Inför varje nummer har vi ett möte där vi diskuterar fram ett tema. Utifrån det väljer vi vilka som skall komma till tals och inriktning på de olika artiklarna. Sedan gör jag intervjuer, tar de flesta bilderna och har visst inflytande över layouten. Agneta Nord står för formen på uppdrag av Andersson och Andersson Kommunikation.
Näringslivsinformation 1-08, med tema tillväxt
Näringslivsinformation 2-08, besöksnäring och Leader
Näringslivsinformation 1-09, tema miljö


Under våren 2008 inventerade jag behovet av skribenthjälp hos näringslivsansvariga inom BRG. I Lilla Edet fick jag kontakt med Kjell Hermansson på företagscentrum. Det resulterade i texter till Idéslussen. Jörgen Wilhelmsson på Lilla Edets tryckeri har gjort layouten.
Idéslussen 1-08

Det goda boendet Med en hel reklambilaga finns stora möjligheter att ge bredd åt ditt budskap. Min förre chef, Karin Rehn, är en mycket skicklig redaktör. Under hennes ledning gjorde vi tillsammans bland annat Det goda boendet och
Den nära flygplatsen för InPress.

Karin och jag har även tillsammans tagit fram texter till Lerums variant av tidningen Nyinflyttad. Grunden lade vi 2005, två år senare uppdaterade jag några av texterna på uppdrag av kommunens informationschef, Monica Forsell.


Behöver du en redaktör till din bilaga? Sommaren 2008 tog jag steget fullt ut och axlade hela redaktörskapet för bilagan
Gottskär Race Week. "Mitt" segelsällskap var medarrangör i seglarveckan. För att informera Onsalaborna om arrangemanget gjorde vi en bilaga som gick ut till alla hushåll i området med tidningen Norra Halland. De stod för annonsförsäljning och tryck. Övriga arbetade ideellt, såväl skribenter som formgivaren Peter Warfvinge och jag själv. Arbetet med bilagan gav mig många nyttiga erfarenheter.

GRW-07

Vi ger ditt företag ett lyft Ett uppdrag: Hjälp oss sälja våra aktiviteter
Och en bunt papper: utkast, vetenskapliga fakta, internt utvärderingsmaterial webbsidor och tidigare informationsmaterial.
På uppdrag av Adekvat Form skrev jag i slutet av 2007 texterna till en reklambroschyr för Lerums Sportcentrum. Charlotte Lygner har gjort layouten till

Vi ger ditt företag ett lyft!


År 2007 ville Lerums kommun ha in mycket fakta i sin almanacka. Om vart invånarna skulle vända sig i olika sammanhang. Med utgångspunkt i månadsbilderna försökte jag blanda fakta med invånarnas egna berättelser. Det blev många telefonsamtal. Med bilder från kommunens fototävling gjorde Agneta Nord Lerums snyggaste almanacka, tycker jag.

År 2008 skulle texterna belysa alla delar av kommunen. Då fick jag en del faktaunderlag. Med utgångspunkt i kommunens nya profil kom jag på en ganska kul form för månadstexterna. Eller irriterande?

2009 års almanacka hade miljö som tema. Bilderna är från kommunens fototävling, och formen görs av Agneta Nordh på uppdrag av Andersson & Andersson Kommunikation och Motivation.

I slutet av året kan det bli pengar över i budgeten. Så var fallet för webbsajten Psykiatriinfo.
Det resulterade i fyra berättelser och information om studiematerialet Ett självständigt liv.

Vad var det nu du ville ha hjälp med?
Almanacka-07
Almanacka-09

Enskilda texter Texter i sammanhang Dokumentation
Text och bild Bild RedigeratKarin Storm, StormStyrka
073-952 65 41, 031-84 10 29
karin(krumelur)stormstyrka.se
Gullringevägen 5D, 423 70 SÄVE
Miljödiplomerad